Πως θα φορολογηθούν τα φυσικά πρόσωπα για τα εισοδήματα του 2013

Αναλυτικός οδηγός του Γιώργου Κορομηλά Φορολογικού Συμβούλου Επιχειρήσεων, Συγγραφέα, Εισηγητή.
Έναν πλήρη και αναλυτικό οδηγό για τη φορολογία των εισοδημάτων των φυσικών προσώπων που αποκτήθηκαν το 2013 δημοσιεύει η «Ναυτεμπορική». Tον οδηγό αυτό, τον οποίο επιμελήθηκε ο φοροτεχνικός και πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών Γιώργος Α. Κορομηλάς, αναλύονται οι διατάξεις του Ν.2238/1994 και των σχετικών αποφάσεων και εγκυκλίων όπως αυτές ισχύουν για τα εισοδήματα του 2013 μετά τις τροποποιήσεις που επήλθαν κατά κύριο λόγο με το Ν.4110/2013.

Η «Ναυτεμπορική», με τον οδηγό αυτό, επιχειρεί να δώσει τις απαντήσεις σε όλα τα βασικά ερωτήματα σχετικά με το νέο τρόπο φορολόγησης των εισοδημάτων, για το ποιοι υποχρεούνται να υποβάλουν φορολογική δήλωση, ποια ακριβώς είναι τα εισοδήματα που πρέπει να συμπεριληφθούν και διευκρινίζονται επίσης όλες οι αλλαγές που επήλθαν στη νομοθεσία για τον υπολογισμό του φόρου εισοδήματος, του τέλους επιτηδεύματος και της έκτακτης ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.
Επισημαίνεται ότι στον οδηγό γίνεται πλήρης ανάλυση των αντικειμενικών δαπανών (τεκμηρίων) διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων με παραδείγματα και πίνακες προσδιορισμού, διευκρινίζεται πώς θα φορολογηθεί τυχόν προστιθέμενη διαφορά τεκμηρίων και διευκρινίζονται όλα τα θέματα που αφορούν το σχηματισμό φορολογικών αποταμιευμάτων για την κάλυψη της διαφοράς αυτής (ανάλωση κεφαλαίου).
Αναλυτικά ο οδηγός εδώ

 

 

Πηγή : www.forologikanea.gr