Παπαζαχαρίου Πέτρος

Ο Πέτρος Ι. Παπαζαχαρίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959. Απόφοιτος Οικονομικών Σπουδών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακούς τίτλους ειδίκευσης στη Χρηματοοικονομική Διοίκηση και στη Συμβουλευτική Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στο ίδιο Πανεπιστήμιο.

Στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος μέχρι πρόσφατα, με εξειδίκευση μεταξύ άλλων στην Επιχειρηματική Πίστη (ως αναλυτής επιχειρηματικών σχεδίων και αιτημάτων χρηματοδότησης μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων).

Ταυτόχρονα με σημαντική μακρόχρονη εμπειρία στην εκπαίδευση – επιμόρφωση στελεχών τόσο του τραπεζικού όσο και του επιχειρηματικού τομέα σε θέματα χρηματοδοτήσεων, διαχείρισης κινδύνων και επιχειρηματικής αναδιάρθρωσης και αξιολόγησης, ως Συνεργάτης – Καθηγητής και μέλος του Εκπαιδευτικού Συμβουλίου του ελληνικού παραρτήματος του Γαλλικού Πανεπιστημίου Conservatoire National des Artset Métiers (CNAM – Κολλέγιο Rene Descartes), και ως εκπαιδευτής στο Ελληνικό Τραπεζικό Ινστιτούτο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, στο Εκπαιδευτικό Κέντρο της Εθνικής Τράπεζας (όπου και έχει πιστοποιηθεί ως Εισηγητής Προγράμματος Ανάπτυξης Διευθυντικών Τραπεζικών Στελεχών του Chartered Institute of Bankers – C.I.B.), στην Ακαδημία Πίστης της ίδιας Τράπεζας και σε ιδιωτικές εταιρείες εκπαίδευσης.

Στο συγγραφικό του έργο εντάσσονται τα βιβλία:

  1. «Το επιχειρηματικό όραμα σε Business Plan», εκδόσεις Κριτική (2009 – και πανεπιστημιακό εγχειρίδιο)
  2. «Διαχειριστείτε αποτελεσματικά τα Οικονομικά του Νοικοκυριού σας», εκδόσεις Κριτική (2011)

και διάφορα εγχειρίδια πολιτικής και ανάλυσης στην Εθνική Τράπεζα.