Κασιμάτης Πέτρος

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Πέτρος Κασιμάτης έχει σύνθετη και πολυετή εμπειρία στην εκπαίδευση και το coaching ενηλίκων, στελεχών και ομάδων.

Με πτυχίο μηχανολόγου μηχανικού (1987, Ζυρίχη, Ελβετία) και κοινωνικού ψυχολόγου (1992, Ρουένη, Γαλλία), συνδύασε στην επαγγελματική του πορεία την μεθοδολογική σκέψη και την ανθρωπιστική προσέγγιση.

Εργάστηκε τα πρώτα χρόνια στην βιομηχανία και τον ευρύτερο χώρο των επιχειρήσεων, όπου αποκόμισε σημαντική πείρα στους τομείς των εργασιακών σχέσεων, της ανάπτυξης δεξιοτήτων και ταλέντων των στελεχών, της δημιουργίας κλίματος συνεργασίας και παραγωγικότητας, και της αλλαγής νοοτροπίας οργανισμών (Culture Change Process).

Κύριοι σταθμοί: BIAMYL SA (1990-1994), Coca-Cola Hellenic (1995-2000), Kantor Management Consultants (2000-2001), και ακολούθως International Coach διοικητικών στελεχών σε πολυεθνικές εταιρίες και ιδιαιτέρως στο σύστημα της «The Coca-Cola Company» ως «Senior Advisor on Performance Management to Coca-Cola Bottlers worldwide», σε Ευρώπη, Ασία, Αφρική, Νότιο Αμερική (2001-σήμερα).

Στα πλαίσια της συνεχούς αναβάθμισης και παρακολούθησης των εξελίξεων στο χώρο της επιχειρηματικής κοινότητας, ακολούθησε μεταπτυχιακή επιμόρφωση στους τομείς της συμβουλευτικής και ανάπτυξης, με κύριες εστίες την Gestalt σε Οργανισμούς, την Προσωποκεντρική Προσέγγιση κατά Rogers και την Συστημική Αναπαράσταση Οργανισμών κατά Hellinger.

Από το 2001 και εξής δημιούργησε εκπαιδευτικό και συμβουλευτικό κέντρο, το οποίο δραστηριοποιείται στην εκπαίδευση, συμβουλευτική και ανάπτυξη ατόμων και ομάδων, με εστίαση σε νευραλγικές ομάδες του επιχειρηματικού και κοινωνικού ιστού, όπως διοικητικά στελέχη, managers και γραμματείς.